Una Diada de tots i per a tots

images.008

Després de la Diada d’ahir, que va ser una exhibició de cohesió, d’unitat, de civisme, de participació ciutadana, d’inclusió i d’un munt de coses més, es fa difícil d’entendre com es pot titllar el procés com a factor de divisió de la ciutadania.

El procés inclou o admet els dels sí i els del no, els de totes les ideologies i els de tots els orígens i està disposat a acceptar, com no podia ser d’una altra manera, el resultat que sigui de la consulta.

Parlar que el procés divideix la ciutadania és parlar dels desitjos dels seus detractors, i no pas de la realitat, per fer fracassar el procés.

Si creiem que pensar diferent divideix ens hem d’interrogar sobre la nostra fortalesa democràtica. Les ideologies diverses i els orígens variats ens enriqueixen i completen. És fonamental respectar i acceptar els adversaris sempre que acceptin les regles dels principis democràtics.

El procés no es mou contra ningú ni contra res i fins i tot espera comptar amb els seus detractors per construir el nou país si s’assoleix el nou estat.

Hem de seguir endavant amb la participació i la democràcia.

 


Pin It